Cornuri însiropate

Cornuri jpeg

Această reţetă cu cornuri insiropate am primit-o de la cititoarea noastră Campean Cosmina Adriana, din Dej. Îţi mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

1kg faină

1 praf de sare

2 ouă

2 linguri cacao

1 cub drojdie

2 linguri zahăr

1 praf de copt

1 zahăr vanilat

500 ml apă calduţă

200 ml ulei

400g zahăr

200 ml apa

2 esenţe de rom

 Mod de preparare:

Se împarte făina în două. Jumătate de kg într-o parte, iar cealaltă jumatate în altă parte. Partea albă se frământă şi se lasă la dospit. În cealaltă parte se pun cele 2 linguri de cacao, se frământă şi se lasă la dospit, dupa ce au dospit se întinde pe masă aluatul cu cacao cam cât o tava de cuptor. Cealălalt aluat alb se pune deasupra celui cu cacao, se taie o fâşie şi pe urma câte un pătrat se întinde cu sucitorul se ruleaza se pun în tava şi se mai lasa puţin să creasca. Se dau aceste cornuri la cuptor 15 minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Între timp prepari siropul (zahăr plus apa se fierb şi se adaugă 2 esenţe de rom). Aceste cornuri calde se dau prin siropul fierbinte.

Poftă mare!

Cornulete cu ciuperci si branza

Cornulete cu ciuperci si branza

Cornulete pufoase cu dulceata

Cornulete pufoase cu dulceata

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat