Coroniţa baciului

1366642613 3215coronita 20baciului jpeg

Cititoarea noastră Carmen Băhneanu, din com. Gura Teghii te invită să prepari un antreu delicios.

Ingrediente:

Pentru aluat: 300 g făină, 100 ml iaurt gras, un praf de piper, un ou, 2 linguri ulei, 50 ml lapte, o linguriţă miere, ½ linguriţă cu sare, 25 g drojdie

Pentru umplutură: câte 50 g telemea de oaie, brânză dulce, caş nesărat, caşcaval, pastramă de oaie, cârnăciori picanţi

Mod de preparare: Faci o maia din miere, drojdie, 2 linguri făină şi o laşi să crească 15 minute. O amesteci apoi cu celelalte ingrediente şi continui omogenizarea până ce nu se mai lipeşte de mână. Laşi la dospit pentru 60 de minute.

Pe masa unsă cu ulei întinzi aluatul sub formă de dreptunghi, pui umplutura, pe care o împrăştii pe toată suprafaţa aluatului, şi rulezi cât poţi de strâns. Tai ruloul în rondele de 1,5 cm, pe care le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă imaginând un cerc. Laşi la crescut 20 de minute. O ungi cu ou bătut şi o coci la foc mediu timp de 35-40 de minute.