Coroniţă de iaurt cu căpşuni

prajitura cu capsuni jpeg

Amalia Sasarman ne-a trimis la redacţie reţeta unei delicioase prăjituri cu căpşuni.

Ingrediente

500 g căpşuni 400 ml iaurt 4 linguri rase de zahăr praf 500 ml frişcă lichidă 3 plicuri de gelatină alimentară( 30g) 700 ml apă rece 1 plic gelatină pentru decor 50 ml sirop de căpşuni 12 pişcoturi

Mod de preparare

Căpşunile le speli sub jet de apă rece, le cureţi de codiţe şi le tai în sferturi sau jumătăţi, în funcţie de cât sunt de mari.

Baţi 250 ml de frişcă şi o amesteci cu iaurtul, cu ajutorul mixerului şi adaugi zahărul pudră.

image

Gelatina o pui la înmuiat, în 300 ml de apă rece. Între timp, tapetezi forma de coroniţă cu folie alimentară. Când gelatina este umflată, o pui pe foc mic şi amesteci continuu, până când se lichefiază, cu grijă să nu fiarbă, fiindcă se va tăia. Adaugi gelatina la compoziţia de iaurt cu frişcă, în fir subţire şi amesteci uşor, cu o lingură.

Torni jumătate din compoziţie în formă, aşezi căpşunile şi apoi adaugi restul de cremă.

image

Din 25 ml de sirop şi 200 ml de apă prepari un sirop în care înmoi pişcoturile şi le aşezi peste cremă. Dai la rece pentru 3 ore. Răstorni coroniţa pe un platou şi îndepărtezi forma şi folia.

image

Baţi restul de frişcă şi ornezi . Aşezi căpşuni şi apoi prepari gelatina pentru decor: amesteci praful cu 2 linguri rase de zahăr şi lichidul format din 25 ml de sirop şi 200 ml de apă; pui la foc mic şi fierbi 1 minut; torni gelatina peste fructe.

Serveşti coroniţa tăiată felii.

image