Coşuleţe cu gem de caise

cosulete cu gem de caise jpeg

Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni pentru că, aşa cum o face de fiecare dată. ne-a răsfăţat din nou cu o reţetă specială.

Ingrediente: - 200 gr untură - 3,4 liguri de zahăr - 3 gălbenuşuri - 3 linguri smântână - jumătate fiolă esenţă de migdale - 1 linguriţă bicarbonat (stins cu zeamă de lămâie ) - 650 gr făină - gem de caise - 10 caise confiate - miez de nucă - frunze de mentă

Preparare

Untura, gălbenuşurile, zahărul, smântâna, esenţa de migdale, bicarbonatul stins şi făina se vor frământa până se obţine un aluat. Acesta se lasă la odihnă 60-90 minute, în frigider.

Într-o tavă teflonată de brioşe, se modelează aluatul până va căpăta forma de coşuleţ. Fiecare dintre ele se va umple cu câte o linguriţă de gem de caise. Deasupra se aşează câte un miez de nucă.

Coşuleţele se introduc în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 30-35 minute. După coacere, se scot uşor din forme şi se lasă la răcit.

Decorăm cu sferturi de caise confiate şi frunze de mentă pentru prospeţime.