Coşuleţe cu legume - FOTO

Ce poate fi mai elegant pentru un aperitiv decât să „îmbraci“ nişte legume într-un aluat în formă de coşuleţ? Nu ştii cum? Te învaţă cititoarea noastră fidelă din Cernavodă, Anişoara Ursan cum sa faci cosulete cu legume.
Ingrediente pentru 10 bucăţi
Pentru coşuleţe
150 g unt sau margarina 250 g faina sare 1 ou
Pentru umplutură
250 g mix de legume congelate
150 ml ulei
1 ceapa rosie
2 oua
250 g crema fina de branza cu smantana
150 g cascaval ras
Mod de preparare
Se prepară din făină amestecată cu margarină sau untul moale, sare şi oul bătut, un aluat omogen care se înfăşoară în celofan şi se dă la rece cel puţin 30 min.
Se dau în câteva clocote cu apă şi sare legumele congelate care apoi se scurg şi se lasă să se răcească.
Se mixează bine albuşurile cu un praf de sare. Crema de brânză se amestecă cu gălbenuşurile. Se amestecă uşor albuşurile bătute cu gălbenuşurile amestecate cu brânza şi legumele fierte şi călite un pic in ulei.
Din aluatul rece se întinde o foaie subţire din care decupăm cu gura unui pahar cercuri pe care mai apoi le aşezăm în formele unse cu ulei şi care se dau la copt cca.15 minute.

Se scot din cuptor şi se umplu cu amestecul de brânză şi legume. Deasupra se presară cercuri de ceapă roşie şi se mai dau aceste cosulete cu legume încă 15 minute la copt.

Se opreşte focul din cuptor, dar coşuleţele cu legume se lasă să se răcească în voie în cuptor, apoi se scot din forme şi se servesc reci ca aperitiv.