Cotlet de porc în moare
Sidonia Toncean, din Oradea ne-a trimis această reţetă tradiţională. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro! Ingrediente:
1 kg cotlet de porc
1 l zeamă de varză
6 căţei de usturoi
cimbru
salvie
sare
piper
boia
Mod de preparare:
Pui cotletul într-o oală, torni peste el zeamă de varză (moare), acoperi cu capac oala şi laşi să fiarbă 40-45 de minute. După 30 de minute îl întorci pe cealaltă parte.
Scoţi carnea din moare şi laşi puţin să se răcească, până când putem „umbla” cu ea. Degresezi cotletul şi-l asezonezi bine pe toate părţile, apoi îl aşezi într-un vas mai înalt, presari usturoi tocat şi mai adaugi boia dacă este cazul. Zeama de varză în care a fiert cotletul o adaugi în vas cu Frunze de salvie pe cotlet şi cu cimbru presărat în moare.
Acoperi vasul cu capacul şi-l introduci în cuptorul încins la 200° C pentru o oră. Iei apoi capacul, întorci cotletul pe partea cealaltă şi laşi friptura să se rumenească fără capac.