Cotlete de porc cu ciuperci

Îi mulţumim lui Nicolea Pană din localitatea Râmnicu Sărat, judeţul Buzău pentru această reţetă!
Ingrediente 4 cotlete de porc 30 g slănină afumată 50 g ceapă 100 ml vin alb 100 g smântână 1 praf boia dulce lămâie sare piper 400 g ciuperci
Mod de preparare
Rumeneşti uşor, la foc mic, slănina tăiată mărunt, adaugi ceapa dată prin răzătoarea mică, boiaua, apoi torni vinul şi laşi 5 minute. Când ceapa este moale, potriveşti de sare şi piper. Storci zeama de lămâie şi opreşti focul. Laşi la răcorit şi încorporezi smântâna.
Cotletele le rumeneşti pe un grătar câte 10 minute pe fiecare parte. Le scoţi pe un platou şi torni peste ele sosul.Separat, frigi ciupercile şi le aşezi alături de cotlete.