Covrigei rapizi
Bunătăţile cu care ne răsfeţi în fiecare lună sunt un adevărat regal culinar, iar rândurile frumoase pe care ni le scrii sunt nepreţuite şi ne ambiţionează ca să fim cei mai buni. Îţi mulţumim pentru tot! Aşteptăm în continuare ideile tale de reţete culinare, pe adresa reţete@click.ro
Iată reţeta de covrei a Alinei Mehedinţu din Giurgiu
Ingrediente 500 g smântână 500 g făină 100 g unt 1 praf de sare 1 ou, pentru uns susan Faci un aluat din smântână, unt topit, sare şi făină. Frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de degete, apoi îl dai puţin la frigider. Încingi cuptorul. Formezi covrigeii şi îi aşezi într-o tavă tapetată. Îi ungi cu oul bătut, în prealabil, îi presari cu susan, după gust şi îi coci până se rumenesc. La final, îi acoperi cu un prosop, pentru a se mai înmuia.