Cremă de zahăr ars cu afine

Cine vreo o porţie de cremă de zahăr ars cu afine? Reţeta o avem de la doamna Andreea Rădulescu din Bucureşti.
Ai nevoie de
10 ouă 800 ml lapte 400 ml frişcă lichidă 14 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru blat
4 ouă
1 praf sare
4 linguri făină
200 g afine
4 linguri zahăr
1 vărf cuţit praf de copt
1 plic zahăr vanilat
2-3 linguri lichior Amaretto
Cum se prepară
Caramelizezi 6 linguri de zahăr într-o cratiţă cu pereţii înalţi. Când capătă o culoare maronie îmbraci cu el vasul, inclusiv pereţii şi laşi la răcit. Separat, baţi ouăle spumă şi torni, în fir subţire, laptele fierbinte amestecat cu smântâna şi cu zahărul. Răstorni compoziţia în cratiţa tapetată şi dai la cuptor, o oră, pe baie de aburi.
Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu sarea, freci gălbenuşurile cu cele 2 tipuri de zahăr şi cu praful de copt. Încoprporezi albuşurile în gălbenuşuri, adaugi făina în ploaie, apoi afinele. Răstorni aluatul peste crema de zahăr ars, după ce este gata, şi mai dai la cuptor până când trece testul scobitorii. Torni peste blat lichiorul, desprinzi crema de pe marginile vasului şi o răstorni, cu grijă, în alt vas ca să nu curgă zahărul ars. Serveşti rece.