Cremă de zahăr ars cu blat de cacao

Mulţumim Andreea Rădulescu din Bucureşti pentru o reţetă inedită şi, ştim sigur, şi delicioasă!
Ingrediente
10 linguri de zahar pentru caramelizat
Pentru crema: 8 oua 750 ml lapte 8 lingurite zahar 1 esenta vanilie
4 oua
1 varf cutit praf sare
3 linguri faina
1 lingura cacao
100g caise confiate
4 linguri zahar
1 esenta rom
400ml frisca lichida
2 plicuri intaritor frisca
2 plicuri zahar vanilat
Cirese confiate
Pentru banutii de ciocolata:
100g ciocolata neagra
20g margarina/unt
4 linguri zahar
4 linguri zahar
apa
30g margarina/unt
Preparare:
Se pun cele 10 linguri de zahar intr-o cratita inalta. Se lasa pe foc sa se topeasca pana capata o culoare maronie. Dupa ce s-a topit se ia cratita de pe foc. Cat timp este zaharul caramelizat se distribuie uniform pe pereti vasului, apoi se lasa la racit.
Intr-un bol batem ouale cu mixerul. Adaugam laptele, zaharul si esenta de vanilie mixand continuu. Turnam compozitia in cratita tapetata cu zaharul ars. Se pune la cuptorul incins in jur de o ora. Intre timp preparam blatul: Batem albusurile spuma cu praful de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si esenta de rom . Amestecam faina cu cacaua. Turnam albusurile peste galbenusuri, apoi amestecul de faina cu cacao si caisele confiate taiate marunt. Se toarna compozitia peste crema de zahar ars (dupa ce este gata) si dam la cuptor pentru 10-15 minute. Cand este gata o rasturnam pe un platou si lasam la racit (pana a doua zi)
Pentru ornat: Batem frisca cu intaritorul si zaharul vanilat. Banutii de ciocolata: topim ciocolata cu margarina intr-o craticioara. Formam banutii cu ajutorul unei linguri pe hartie de copt. Firicelele de zahar ars: Intr-o craticioara caramelizam zaharul. Formam firicelele cu ajutorul lingurii pe hartie de copt. Siropul caramel: se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga putina apa si margarina. Ornam tortul cu frisca, siropul caramel, banutii de ciocolata, firicelele de zahar ars si ciresele confiate.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.