Crème caramel

12994591 1720035888265398 5403725524065712406 n jpeg

Domnul Daniel Bertoni din ocşani ne-a îndulcit ziua cu această reţetă de crème caramel,

De ce ai nevoie pentru crème caramel - 4 ouă - 400 ml lapte - 100 grame zahăr - seminţele unei păstăi de vanilie - 120 g zahar - 200 grame zahar - 20 ml suc de grapefruit

Se fierbe laptele cu vanilia. Ouăle se bat bine cu cele 120 grame zahăr, şi amestecul se adaugă în laptele călduţ. Se topesc celelalte 200 grame de zahăr cu 20 ml suc de grapefruit, pâna se obţine un caramel şi se tapetează 4 forme termorezistente. După aceea se toarnă în ele amestecul de lapte cu ouă şi se coc pe bain-marie la foc mediu, în cuptor, timp de 30 minute. După ce s-au copt se vor răci la temperatură ambientală apoi se vor lăsa minim 4 ore în frigider. Se serveşte cu fructe la alegere şi cu sosul rezultat în urma coacerii.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg