Crème caramel

12994591 1720035888265398 5403725524065712406 n jpeg

Domnul Daniel Bertoni din ocşani ne-a îndulcit ziua cu această reţetă de crème caramel,

De ce ai nevoie pentru crème caramel - 4 ouă - 400 ml lapte - 100 grame zahăr - seminţele unei păstăi de vanilie - 120 g zahar - 200 grame zahar - 20 ml suc de grapefruit

Se fierbe laptele cu vanilia. Ouăle se bat bine cu cele 120 grame zahăr, şi amestecul se adaugă în laptele călduţ. Se topesc celelalte 200 grame de zahăr cu 20 ml suc de grapefruit, pâna se obţine un caramel şi se tapetează 4 forme termorezistente. După aceea se toarnă în ele amestecul de lapte cu ouă şi se coc pe bain-marie la foc mediu, în cuptor, timp de 30 minute. După ce s-au copt se vor răci la temperatură ambientală apoi se vor lăsa minim 4 ore în frigider. Se serveşte cu fructe la alegere şi cu sosul rezultat în urma coacerii.