Crochete de cartofi cu telemea

crochete jpeg

Mulţumim Elenei Angheluţă din Vaslui pentru această simplă şi delicioasă reţetă!

Ingrediente

3 cartofi potriviţi 150 g telemea 50 g caşcaval 1 lingură unt 1 legătură pătrunjel piper sare 1 praf nucşoară ulei, pentru prăjit 1 ou pesmet

Mod de preparare

Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Îi cureţi, îi zdrobeşti cu furculiţa, îi pui într-un bol, adaugi brânza şi caşcavalul rase, untul, verdeaţa tăiată şi condimentezi după gust. Amesteci bine compoziţia, faci biluţe şi baţi oul. Treci crochetele prin ou, apoi prin pesmet, după care le prăjeşti, în uleiul încins, până devin aurii. Le scoţi şi le laşi pe un şervet să se absoarbă surplusul de ulei.