Cuib de fasole verde cu piept de pui şi legume

cuiburi fasole verde jpeg

Sunt pline pieţele de fasole verde şi atunci de ce să nu profităm din plin şi să ne punem imaginaţia la încercare în bucătărie?! Cititoarea noastră Anişoara Ursan a făcut-o şi ne-a trimis şi nouă reţeta pe care a preparat-o.

Ingrediente

400 g fasole verde 300 g ciuperci 1 ardei roşu 1 piept de pui 100 ml ulei de măsline sare piper condimente aromate de Provence 200 g caşcaval 1 lingură de mix de legume deshidratate fără sare

Mod de preparare

Se trage fasolea verde la tigaie într-o picătură de ulei de măsline, timp de cca 10 min, la început acoperim tigaia, apoi luăm capacul şi potrivim de sare şi condimente. Când scade tot sucul lăsat în tigaie şi fasolea este moale, adăugăm caşcavalul dat prin răzătoare.

Răsturnăm fasolea fierbinte într-un castronel căptuşit cu folie de aluminiu şi dăm forma unui cuib ajutându-ne de o lingură. Dăm la frigider câteva minute să se răcească.

Între timp călim la foc iute, într-o picătură de ulei de măsline, cca. 10 min., ciupercile curăţate şi tăiate felii subţiri, cu tot cu picioruşe şi ardeiul tăiat rondele subţiri, adăugăm şi un praf de mix de legume deshidratate, sare şi condimente după gust.

Deşertăm din tigaie pe o farfurie şi pregătim tigaia cu un strop de ulei pentru cubuleţele din piept de pui. Le rumenim un pic împreună cu un amestec de mix de legume deshidratate şi un praf de sare şi condimente.

Scoatem cu grijă cuibul de fasole verde din castronel, aşezăm în el un strat de legume trase la tigaie şi deasupra cubuleţele din piept de pui. Este delicios şi poate fi servit şi la o masă festivă!

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.