Cum facem cea mai bună ciorbă ardelenească de porc. Reţetă recomandată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

ciorba de porc, ardeal jpeg

Dacă aţi ajuns în Ardeal, e imposibil să nu fi gustat delicioasa ciorbă ardelenească de porc, asezonată cu smântână şi servită musai cu un ardei iute. „Adevărul” vă prezintă reţeta deliciosului preparat.

Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef, a dezvăluit pentru Adevărul cum se prepară cea mai bună ciorbă ardelenească de porc.

„Aveţi nevoie de jumătate de kilogram de spată de porc, 3-4 coaste afumate (cât să-i dea aroma de Ardeal), 2 cepe faine, o bucată de ţelină cam cât un pumn de prunc, o rădăcină de pătrunjel, un ardei gras fain-frumos, 2 morcovi grăsuni, 3 linguri zdravene de smântână grasă, tarhon murat cam cât poţi lua cu o furculiţă din borcan, un pic de ulei, cam cât un păhărel mic de rachiu, un ou bătut bine, o lingură de făină de grâu, 2 linguri de orez (uite-aşa îţi bagă coada chinezu' şi-n ciorba ardeleanului), sare, piper şi oţet după gustul bucătarului”, explică Bogdan.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg