Cum facem cea mai bună ciorbă ardelenească de porc. Reţetă recomandată de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

ciorba de porc, ardeal jpeg

Dacă aţi ajuns în Ardeal, e imposibil să nu fi gustat delicioasa ciorbă ardelenească de porc, asezonată cu smântână şi servită musai cu un ardei iute. „Adevărul” vă prezintă reţeta deliciosului preparat.

Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef, a dezvăluit pentru Adevărul cum se prepară cea mai bună ciorbă ardelenească de porc.

„Aveţi nevoie de jumătate de kilogram de spată de porc, 3-4 coaste afumate (cât să-i dea aroma de Ardeal), 2 cepe faine, o bucată de ţelină cam cât un pumn de prunc, o rădăcină de pătrunjel, un ardei gras fain-frumos, 2 morcovi grăsuni, 3 linguri zdravene de smântână grasă, tarhon murat cam cât poţi lua cu o furculiţă din borcan, un pic de ulei, cam cât un păhărel mic de rachiu, un ou bătut bine, o lingură de făină de grâu, 2 linguri de orez (uite-aşa îţi bagă coada chinezu' şi-n ciorba ardeleanului), sare, piper şi oţet după gustul bucătarului”, explică Bogdan.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro