Cum să faci sos de roşii

Ai nevoie pentru preparatele tale de un sos de roşii natural fără conservanţi sau e-uri. Uite reţeta de sos de roşii care se potriveşte pentru nenumărate preparate şi este 100% natural.
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline extra virgin 1 jumătate ceapă, tocată mărunt 4 căţei usturoi, mărunţit 2 linguri pastă tomate 1 conservă roşii în bulion sau 350g roşii proaspete, descojite şi tăiate ½ linguriţă oregano 2 frunze de dafin uscate sare şi piper, după gust 1 lingură busuioc proaspăt
Mod de preparare
Pune uleiul de măsline la încins într-o oală. Adaugă ceapa şi căleşte-o 4-5 minute, până când se rumeneşte. Adaugă pasta de tomate şi amestecă. Adaugă roşiile tăiate şi pune şi sucul din conservă.
Adaugă oregano, frunzele de dafin, sare şi piper. Acoperă oala şi lasă la foc mic pentru 25-30 de minute.
În final ia de pe foc oala, adaugă busuiocul proaspăt şi amestecă. Înlătură frunzele de dafin. Poţi pune sosul de roşii în diferite recipiente, pe care le poţi păstra în frigider.
Sursa: primaverakitchen.com