Cum să faci sos picant pentru iarnă

sos de rosii shutterstock 80435047 jpeg

Ştim că de-abia suntem la mijlocul verii, dar aşa cum e bine să-ţi faci vara sanie, la fel de bine să-ţi pregăteşti cămara pentru la iarnă încă de pe acum.

Dificultate mică Preparare 120'

Ingrediente

3 kg roşii bine coapte

1 kg ardei capia roşii

4-5 ardei iuţi roşii

3-4 căţei usturoi

sare

Mod de preparare

Speli roşiile, le tai bucăţi şi le treci prin separator.

Fierbi sucul obţinut într-un vas emailat, cu fundul gros, la foc potrivit. Amesteci din când în când cu o lingură de lemn şi îl fierbi până scade şi începe să se îngroaşe.

Separat, coci ardeii capia, îi presari cu sare, îi acoperi cu capac pentru circa 20 de minute, apoi îi cureţi de pieliţe, cotoare şi seminţe.

Îi toci cu tocătorul de lemn sau îi treci prin maşina de tocat împreună cu ardeii iuţi. Adaugi pasta de ardei şi usturoiul zdrobit peste sucul de roşii, potriveşti gustul de sare şi laşi la fiert circa 30 de minute, amestecând mereu.

Torni sosul obţinut în borcane potrivite ca mărime, le închizi ermetic şi le sterilizezi 30 de minute. Le păstrezi într-un loc aerisit, la răcoare. Îl foloseşti la garnisirea sau prepararea mâncărurilor cu carne sau cu paste.

sursa foto: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg