Cum să faci sos picant pentru iarnă

Ştim că de-abia suntem la mijlocul verii, dar aşa cum e bine să-ţi faci vara sanie, la fel de bine să-ţi pregăteşti cămara pentru la iarnă încă de pe acum.
Dificultate mică Preparare 120'
Ingrediente
3 kg roşii bine coapte
1 kg ardei capia roşii
4-5 ardei iuţi roşii
3-4 căţei usturoi
sare
Mod de preparare
Speli roşiile, le tai bucăţi şi le treci prin separator.
Fierbi sucul obţinut într-un vas emailat, cu fundul gros, la foc potrivit. Amesteci din când în când cu o lingură de lemn şi îl fierbi până scade şi începe să se îngroaşe.
Separat, coci ardeii capia, îi presari cu sare, îi acoperi cu capac pentru circa 20 de minute, apoi îi cureţi de pieliţe, cotoare şi seminţe.
Îi toci cu tocătorul de lemn sau îi treci prin maşina de tocat împreună cu ardeii iuţi. Adaugi pasta de ardei şi usturoiul zdrobit peste sucul de roşii, potriveşti gustul de sare şi laşi la fiert circa 30 de minute, amestecând mereu.
Torni sosul obţinut în borcane potrivite ca mărime, le închizi ermetic şi le sterilizezi 30 de minute. Le păstrezi într-un loc aerisit, la răcoare. Îl foloseşti la garnisirea sau prepararea mâncărurilor cu carne sau cu paste.
sursa foto: Shutterstock