Din cămară: Ardei graşi pentru umplut
Ingrediente:
10 kg ardei graşi câteva frunze de vişin 5 legături de frunze de ţelină 3 l apă 3 aspirine 3 linguri sare
Mod de preparare:
Speli ardeii şi îi opăreşti, pe rând, 2 minute, în apă clocotită. Îi scoţi şi îi pui într-un vas acoperit. Separat fierbi apă cu sare şi ţii pe foc până aceasta se dizolvă. Opreşti focul şi adaugi aspirina. Speli sub jet de apă frunzele de ţelină şi de vişin. Aşezi ardeii în borcane în straturi, pui frunze de ţelină şi de vişin şi torni saramura clocotită. Fierbi borcanele într-un vas mare pe care îl îmbraci în prosoape de bucătărie şi în care torni apă până la jumătate. Le ţii cam 30 de minute, apoi le laşi la răcit şi le depozitezi în cămară.