Diplomat „scufiţa roşie“

Doamna Georgeta Petre are o reţetă mai specială pentru prăjitura diplomat, tort „scufiţa roşie“.
De ce ai nevoie
Pentru blat
125 g miere
200 g făină
2 ouă
Pentru şarlotă
250 g miere
4 gălbenuşuri
300 g frişcă
6 foi gelatină
100 g stafide tocate
100 g cuburi de ananas
Pentru jeleu
125 g miere
200 g coacăze
150 ml apă
6 foi gelatină
Cum se prepară
Pentru blat, se incalzeste mierea si se bate spuma, adaugand galbenusurile, unul cate unul, apoi cate putina faina. La final, se adauga, incet, albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr- o forma de tort, tapetata cu hartie de copt si se coace, in cuptorul incins, timp de 30 de minute. Cand s- a racit, se taie pe 2 niveluri.
Pentru sarlota, se inmoaie gelatina in apa rece. Se bat galbenusurile, adaugand, treptat, mierea. Compozitia se pune pe foc mic si se amesteca continuu, pana se ingroasa. Se ia de pe foc. Cat este calduta, se dizolva gelatina, apoi se lasa sa se raceasca. Cand s- a racit, se amesteca frisca si fructele. Pe un platou, se asaza un blat, apoi sarlota si ultimul blat. Se lasa la rece pana se prepara glazura.
Pentru jeleu, coacazele se trec prin sita. Se adauga apa si mierea si se da in clocot. Se inglobeaza gelatina inmuiata si se amesteca pana cand aceasta se dizolva, apoi se strecoara. Cand incepe sa se raceasca si sa se intareasca, se intinde peste tort, apoi se lasa la frigider cateva ore sau pana a doua zi.