Dovlecei umpluţi

Domnul Lako Arpad ne-a trimis cea mai bună reţetă de preparat chiar în această seară, dovlecei umpluţi.
De ce ai nevoie pentru dovlecei
3 dovlecei
400 g carne tocată
2 cepe
1 morcov
ulei
2 căţei usturoi
sare
piper
2 linguri orez
cimbru
busuioc uscat
marar
foi de dafin
4 roşii
500 ml bulion
1 linguriţă boia
Cum se prepară dovleceii
Speli dovleceii, le tai coditele, apoi în două. Îi cureti din loc în loc, tip zebră, îi scobeşti uşor, păstrezi miezul, şi îi dai cu sare. Căleşti ceapa tăiată mărunt până devine sticloasă, adaugi carnea, boiaua, sare şi piper, după gust. Când carnea devine albicioasă pui miezul de la dovlecei, usturoiul ras şi mărarul tăiat fin. Amesteci, laşi să fiarbă până scade zeama şi presari orezul spălat, laşi să fiarbă puţin şi dai deoparte. Umpli dovleceii, îi aşezi într-un vas, tai roşiile rondele şi le aşezi căpăcele pe dovlecei. Aşezi printre ei cimbru, foi de dafin, busuioc, după gust, toni bulionul şi cu apă, dacă este nevoie, îi acoperi şi îi fierbi la foc domol. Sunt gata când intră fucruliţa cu uşurinţă în ei.