Dovlecei umpluţi

Mulţumim Anişoarei Ursan din Cernavodă pentru această reţetă simplă, dar foarte gustoasă!
Ingrediente 3 dovlecei mari 300 carne tocată, porc cu vită 1 ceapă sare piper ulei 250 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel 1 ou 250-300 g kaizer 100 g caşcaval
Mod de preparare
Speli dovleceii, îi usuci, îi cureţi la capete, îi tai pe lung şi le scoţi miezul, pe care îl păstrezi. Toci ceapa şi o căleşti în ulei încins, împreună cu o parte din miezul păstrat de la dovlecei şi mărunţit. Amesteci şi adaugi carnea, presari sare şi piper, după gust, apoi opreşti focul şi laşi la răcit. Încorporezi oul bătut, pătrunjelul tocat, omogenizezi, umpli dovleceii şi presari kaizerul tăiat cubuleţe.
Dai la blender restul de miez de la dovlecei şi îl amesteci cu sucul de roşii, sare şi piper, după gust şi cu o lingură de ulei. Sosul obţint îl torni peste bărcuţele umplute, dacă este nevoie mai torni puţină apă, până când lichidul ajunge la marginea dovleceilor. Dai tava la cuptor 40 de minute, apoi o scoţi, îi presari cu caşcavalul ras şi o mai laşi până când se gratinează.