Dovlecei umpluţi cu urdă la cuptor

dovlecei umplutui cu urda jpeg

Mulţumim Elenei Harabagiu din Râmnicu Sărat pentru această reţetă.

Ingrediente (pentru 6 portii) dovlecei 3 buc. mari (1,2 kg) branza de vaci 150 g branza telemea 200 g smantana 3 linguri (150 g) oua 2 buc. marar 1 legatura mica usturoi 2 catei sare, piper

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti mai multa apa la fiert, cu putina sare, intr-o oala. Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in jumatate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, extrageti mijlocul cu seminte. Cand apa clocoteste, opariti dovleceii timp de 3-4 minute. Lasati-i sa se scurga. Intr-un castron, amestecati telemeaua rasa, branza de vaci si smantana, cu un pic de piper. Omogenizati si, daca este nevoie, adaugati un pic de sare.

Puneti ouale, cate unul pe rand, omogenizand foarte bine. Adaugati usturoiul trecut prin presa si mararul spalat, sters si taiat marunt. Umpleti cu crema de branza si verdeata dovleceii opariti. Asezati-i intr-o tava, tapetata cu folie.

Bagati dovleceii in cuptorul incins si lasati-i 30-35 de minute, pana cand dovleceii s-au patruns, iar crema de branza cu ou a prins putina culoare. Scoateti-i si lasati-i sa se raceasca.