Dulceaţă de afine

Blackberry jam jpeg

Fructele mici şi acrişoare sunt perfecte pentru o prăjitură gustoasă, dar la fel de bune pot fi şi în dulceaţă. Aşa că te provocăm să prepari această dulceaţă!

Dificultate mică Preparare 90' Pentru 5 borcane

Ingrediente

2 kg afine

1,5 kg zahăr tos

2 lămâi

Mod de preparare

Alegi afinele bob cu bob, le speli în mai multe ape şi le cureţi de codiţe. Speli lămâile şi le razi coaja, evitând partea albă a acestora. Pui afinele într-un vas încăpător, adaugi zahărul şi coaja de lămâie şi amesteci cu o lingură de lemn. Aştepţi peste noapte ca afinele să-şi lase sucul.

A doua zi, pui vasul pe foc mic şi adaugi 6 linguri de zeamă de lămâie. Amesteci din când în când pentru ca fructele să nu se prindă de fundul vasului. Când siropul se leagă stingi focul. Torni dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate, pe care le acoperi cu celofan sau cu capace.