Dulceaţă de ardei iute

Această reţetă de dulceaţă de ardei iute ne-a fost trimisă la redacţie de Georgeta Porceanu din Bucureşti pentru concursul „Găteşte şi câştigă!“.
Ingrediente 1 kg ardei iute rosu 1 kg zahar 1 l otet de 9 grade
Mod de preparare
Am fiert otetul cu zaharul pana acesta s-a legat (cca 30 minute). Am spalat ardeii si i-am lasat la zvantat. Curatarea si taierea ardeilor am facut-o cu manusi chirulgicale.
Am indepartat cotoarele, semintele si partial nervurile ardeilor. I-am taiat in bucati mici ,apoi i-am pus in siropul de zahar. Am lasat sa fiarba impreuna aproximativ 40 de minute. Am pus dulceata fierbinte in borcanele sterilizate , apoi le-am inchis cu capace.Am intors borcanele cu capacele in jos, le-am lasat sa se raceasca ,apoi le-am depozitat in beci.
Cu gust dulce-acrisor-picant , excelenta in combinatie cu friptura si tare buna la condimentarea mancarii.