Dulceaţă de caise

Apricot and lemon jam jpeg

E vremea dulceţurilor şi nu pierde vremea! Umple-ţi cămara cu bunătăţi!

Preparare: 2 h Dificultate: mică

Ingrediente

2 kg caise

1,5-2 kg zahăr, după preferinţă

1 lămâie

2 linguriţe esenţă de migdale

Preparare

1. Speli caisele bine, le scurgi, după care le rupi în două şi le scoţi sâmburii. Le aşezi într-o cratiţă mai mare emailată fără urme de grăsime, pui zahărul, zeama de lămâie, amesteci bine şi le laşi să stea circa 2-3 ore.

2. Aşezi cratiţa pe foc şi, când dă în fiert, micşorezi flacăra şi laşi pe foc până când dulceaţa se leagă, amestecând din când. Ca să vezi când este legată, pui o picătură de dulceaţă pe o farfurioară şi dacă stă ca o bobiţă este gata! Spre sfârşitul fierberii, adaugi esenţa de migdale şi coaja de lămâie.

3. Pui dulceaţa în borcane sterilizate, le pui capacele, strângându-le bine, şi le întorci cu susul în jos pentru a se duce eventualele bule de aer. Le acoperi cu un prosop curat, le laşi să se răcească, după care le depozitezi în cămară.

Sfat!

În dulceaţă poţi pune şi sâmburii de la caise curăţaţi de pieliţe.

sursa foto: Photocuisine



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg