Dulceaţă de căpşuni

Strawberry jam jpeg

Aşa cum v-am promis, continuăm incursiunea noastră în lumea dulceţurilor şi a gemurilor. Propunerea noastră de azi: dulceaţă de căpşuni.

Dificultate mică Preparare 90' Pentru 5 borcane

Ingrediente

2 kg căpşuni

2 kg zahăr tos

2 lămâi

2 linguriţe rom

Mod de preparare

Rupi codiţele căpşunilor, pe care le speli sub mai multe jeturi de apă şi le laşi la scurs. Într-o cratiţă încăpătoare pui un strat de căpşuni, unul de zahăr şi alternezi cele două straturi până termini ingredientele.

Aşezi cratiţa pe foc mic spre mediu. Storci sucul de la lămâi, îl amesteci cu romul şi-l torni peste dulceaţă. Laşi să fiarbă până când siropul începe să se lege. Nu uita să amesteci constant, ca să nu se prindă fructele de fundul vasului. Când este gata, iei cratiţa de pe foc şi laşi dulceaţa să se răcească.

Aduni spuma de deasupra şi pui dulceaţa în borcane sterilizate, pe care le legi cu celofan şi sfoară.

Le păstrezi în cămară sau în alt loc răcoros, ferit de razele soarelui.