Dulceaţă de ceapă

Perfectă pentru un sos alături de o friptură, dulceaţa de ceapă va înnobila orice fel de mâncare vei prepara.
Dificultate mică Preparare 120' Pentru 2 borcane
Ingrediente
1 kg ceapă roşie
60 g unt
30 ml ulei
1 linguriţă piper boabe
sare, după gust
30 g zahăr
piper negru măcinat, după gust
1 lingură oţet din vin roşu
30 ml suc portocale
Mod de preparare
Cureţi, speli ceapa şi o tai julien. Pui într-o tigaie, la foc mic, untul, apoi uleiul şi, după ce s-au încins, adaugi ceapa, sarea şi boabele de piper, amestecând continuu. După ce s-a înmuiat ceapa, presari zahărul şi piperul măcinat, acoperi tigaia şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când.
Torni sucul de portocale şi oţetul şi fierbi aproximativ o oră ca să se caramelizeze ceapa. Poţi păstra dulceaţa de ceapă, la frigider, în borcane închise ermetic.
sursa foto: Shutterstock