Dulceaţă de cireşe amare

dulceata cirese amare jpeg

V-am invitat de fiecare dată să împărţiţi cu noi secretele unor minunate dulceţuri şi gemuri. Astăzi, a venit rândul dulceţei de cireşe amare.

Ingrediente

2 kg cireşe amare 2,5 kg zahăr tos 100 ml rom 2 lămâi 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare

Speli cireşele sub jet de apă rece şi le laşi la scurs. Scoţi sâmburii cireşelor deasupra unui castron pentru a nu irosi sucul acestora.

Într-o cratiţă pui un strat de cireşe, unul de zahăr şi intercalezi straturile până termini cireşele şi zahărul.

Torni sucul peste cireşe şi le laşi până dimineaţă. Pui cratiţa pe foc mediu, stropeşti cu rom şi adaugi zahărul vanilat. Descojeşti lămâile de partea albă şi le tai felii, îndepărtând sâmburii. Le adaugi peste dulceaţă. Amesteci din când în când, ca să nu se prindă fructele de fundul vasului. Când siropul începe să se lege, iar cireşele încep să plutească, iei vasul de

pe foc. După ce nu mai clocoteşte, aduni spuma şi laşi dulceaţa la răcit.

O pui în borcane sterilizate, acoperite cu celofan, legate cu sfoară, pe care le păstrezi în cămară.