Dulceaţă de morcovi

Carrot Jam jpeg

Morcovii pot fi la fel de delicioşi sub formă de dulceaţă ca şi în supă, mâncare sau, de ce nu, într-un tort de morcovi. Dacă alegi varianta dulceţii, ai ma jos reţeta perfectă.

Preparare: 1 h 40 minute Dificultate: mică

Ingrediente

2 kg morcovi

6 lămâi

3 kg zahăr

Preparare

1. Mai întâi cureţii morcovii, îi speli bine şi îi pui la fiert în apă cu un praf de sare. Nu trebuie să-i laşi să se înmoaie foarte tare, ci cât să-i poţi tăia. Îi scurgi bine, îi laşi să se răcească, după care îi tai cuburi. Tai lămâile în două, le scoţi sâmburii, le tai cubuleţe şi le amesteci cu morcovii tăiaţi cuburi.

2. Torni amestecul într-o cratiţă emailată, adaugi 300 ml de apă şi pui la fiert. Când dă în fiert, adaugi zahărul, amesteci uşor şi laşi pe foc până gemul se leagă.

3. Torni gemul fierbinte în borcane sterilizate şi uscate, le închizi ermetic cu capace, le întorci cu susul în jos şi le laşi să se răcească. Le depozitezi în loc răcoros până la consumare.

Poţi pune în borcanele cu gem şi felii de morcovi fierţi.

sursa foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg