Dulceaţă de morcovi

Carrot Jam jpeg

Morcovii pot fi la fel de delicioşi sub formă de dulceaţă ca şi în supă, mâncare sau, de ce nu, într-un tort de morcovi. Dacă alegi varianta dulceţii, ai ma jos reţeta perfectă.

Preparare: 1 h 40 minute Dificultate: mică

Ingrediente

2 kg morcovi

6 lămâi

3 kg zahăr

Preparare

1. Mai întâi cureţii morcovii, îi speli bine şi îi pui la fiert în apă cu un praf de sare. Nu trebuie să-i laşi să se înmoaie foarte tare, ci cât să-i poţi tăia. Îi scurgi bine, îi laşi să se răcească, după care îi tai cuburi. Tai lămâile în două, le scoţi sâmburii, le tai cubuleţe şi le amesteci cu morcovii tăiaţi cuburi.

2. Torni amestecul într-o cratiţă emailată, adaugi 300 ml de apă şi pui la fiert. Când dă în fiert, adaugi zahărul, amesteci uşor şi laşi pe foc până gemul se leagă.

3. Torni gemul fierbinte în borcane sterilizate şi uscate, le închizi ermetic cu capace, le întorci cu susul în jos şi le laşi să se răcească. Le depozitezi în loc răcoros până la consumare.

Poţi pune în borcanele cu gem şi felii de morcovi fierţi.

sursa foto: Profimedia