Dulceaţă de prune

D93 1551940 jpeg

V-am obişnuit în ultima vreme cu o serie de gemuri şi dulceţuri. Astăzi te învăţăm cum să prepari o dulceaţă de prune brumării.

Preparare: 1 h 40 minute Dificultate: mică

Ingrediente

2 kg prune

750 g zahăr

500 ml apă

zeama de la ½ lămâie

1 baton de scorţişoară

Preparare

1. Speli prunele, le rupi în două, le scoţi sâmburii, după care le tai cuburi. Pui într-un vas apa cu zahărul, zeama de lămâie şi batonul de scorţişoară. Când dă în clocot, pui prunele şi le laşi să fiarbă, la foc mic, până fructele se înmoaie bine şi dulceaţa se leagă. Tot timpul fierberii aduni spuma care se formează.

2. Scoţi batonul de scorţişoară, pui dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate, le închizi ermetic cu capace, le întorci cu faţa în jos şi le laşi să se răcească. Le depozitezi la loc răcoros.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg