Dulceaţă de trandafiri

E vremea dulceţurilor şi a gemurilor. Fel de fel, pregătite în cămara de acasă!
Ingrediente
1 kg zahăr 1,2 kg petale de trandafiri 1,2 l apă
Mod de preparare
Speli bine petalele de trandafiri. După ce le-ai scurs, le pui la fiert într-un vas adânc, din ceramică sau din inox, în apă clocotită. Le laşi până se înmoaie, opreşti focul şi aştepţi
să se răcească.
Adaugi zahărul, amesteci bine şi pui dulceaţa la fiert, la foc mic. După ce zahărul s-a topit, măreşti focul şi fierbi petalele până când cantitatea lor scade la jumătate. Amesteci din când în când să nu se lipească dulceaţa de vas.
Când e gata, o pui în borcane foarte curate şi uscate, cu capace care se închid ermetic. După ce le închizi bine, întorci borcanele cu capacele în jos şi le laşi să stea aşa pentru câteva
minute.
sursa foto: Photoland/ Photocuisine