Dulceaţă din petale de trandafiri
Doamna Ionela Mădălina Chiriţă din Găneasa, jud. Olt, te învaţă cum să prepari această delicioasă dulceaţă din petale de trandafiri.
Ingrediente pentru dulceaţă din petale de trandafiri
1 farfurie adâncă plină cu petale 250 ml apă 1 kg zahăr 8 g sare de lămâie
Mod de preparare dulceaţă din petale de trandafiri
Îndepărtezi partea albă de la petalele de trandafiri, apoi le freci cu sarea de lămâie până rămâne din ele doar un pumn. Pui la fiert zahărul cu apa. Siropul este gata când devine curat ca mierea. Adaugi petalele de trandafiri şi fierbi, la foc mic, aproximativ 7-8 minute, amestecând continuu.
Dai vasul deoparte, umezeşti un prosop, acoperi vasul şi îl ţii până când dulceaţa devine călduţă, apoi o răstorni în borcane. Le ţii cu gura în jos până a doua zi şi le depozitezi în cămară.