Eclere cu ciocolată

eclere ciocolata jpeg

Eclerele sunt un desert pe placul tuturor. Uite cum le poţi prepara acasă, foarte simplu.

Ingrediente

Pentru aluat

190ml apă 60g unt 115g făină 3 ouă

Pentru glazura de ciocolată

½ lingură pudră de cacao

1 sau 2 linguri apă

150g zahăr pudră

Pentru umplutură

500ml frişcă

3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Preâncălzeşte cuptorul la 220 grade F. Pune hîrtie de copt în 2 tăvi. Pune apa şi untul într-o cratiţă medie. Amestecă la foc mic, până când untul este topit. Ia de pe foc şi adaugă treptat faina. Cu ajutorul unei linguri amestecă făina cu conţinutul de unt până când devine un aluat neted şi lasă-l deoparte.

Pune aluatul într-un bol pentru mixer şi lasa-l să se răcească pentru 5 minute. Adaugă ouăle treptat şi amestecă după fiecare ou. Continuă să amesteci până când aluatul este neted şi lucios.

Pune compoziţia într-o pungă de patiserie. Pune aluatul în tavă in formă de batoane de 8 cm lungime cu ajutorul pungii. Găteste la 220 grade C. pentru 15 minute şi apoi redu temperatura la 180 grade C. Găteşte pentru încă 10 minute, până când eclerele sunt rumenite. Scoate-le din tavă şi taie-le pe jumătate. Lasă-le să se răcească.

Prepară crema pentru umplutură folosind un mixer electric cu care amesteci ingredientele. Pune cremă în fiecare ecler şi acoperă cu cealaltă jumătate. Pentru a face glazura trebuie să pui toate ingredientele într-un bol şi să le amesteci pentru omogenizare. Pune glazura peste eclere . Lasă-le la frigider pentru 10 minute şi poţi servi.

Sursa: http://bakingpretty.com