Ecleruri cu cremă de vanilie

Mulţumim Alexandrinei Uta din localitatea Vulcana-Băi pentru această reţetă.
Ingrediente
Pentru aluat 200 g făină 100 ml ulei 200 ml apă 5-6 ouă
Pentru umplutură
500 ml lapte
100 g zahăr
2 ouă
150 g făină
esenţă de vanilie
glazură de ciocolată
Mod de preparare
Fierbi apa cu uleiul, adaugi făina şi amesteci bine. Iei de pe foc şi pui, pe rând, ouăle, omogenizându-le bine. În tava tapetată cu hârtie de copt aşezi cojile de ecleruri şi le dai la cuptorul încins 25 de minute.
Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul. Adaugi făina, 250 ml lapte şi omogenizezi. Restul de laptel îl pui pe foc într-o oală să se încălzească, ai grijă să nu fiarbă, apoi torni compoziţia cu ouă şi amesteci continuu, să nu se prindă, până se îngroaşă bine. Iei crema de pe foc, laşi să se răcească puţin şi adaugi esenţa de vanilie. Cojile de ecler le tai pe jumătate şi le umpli cu cremă. Deasupra pui glazură de ciocolată.