Escalop cu carne de porc cu ciuperci

Untitled jpeg

Toată lumea se va ridica sătulă de la masă dacă îi serveşti cu escalop cu carne de porc şi ciuperci. Reţeta o avem de la doamna Eliza Corovanca.

De ce ai nevoie pentru escalop

4 felii pulpă de porc

făină

400 g ciuperci

2 morcovi

1 ardei capia roşu

2 cepe

sare

piper

pătrunjel tăiat

ulei

1 cubuleţ de unt

vin alb

două roşii date prin răzătoare

Pentru garnitură

1 kg cartofi

200 ml lapte cald

100 g unt

sare

piper

Cum se prepară escalopul

Tai carnea fâşiuţe, o dai cu puţină făină şi o prăjeşti în ulei amestecat cu unt. După ce s-a rumenit o scoţi pe şerveţele absorbante. În uleiul rămas căleşti ceapa şi ardeiul mărunţite, apoi adaugi morcovul dat prin răzătoare, amesteci şi adaugi ciupercile tăiate. Ţii la călit câteva minute, apoi torni vin, după gust şi roşiile. Fierbi 15 minute, apoi adaugi carnea şi o linguriţă de făină desfăcută în puţină apă şi fierbi până când dispare mirsul de făină şi se leagă sosul.

Între timp prepare piureul de cartofi. Serveşti escalopul presărat cu pătrunjel, alături de piure.