Escalop cu carne de porc cu ciuperci

Untitled jpeg

Toată lumea se va ridica sătulă de la masă dacă îi serveşti cu escalop cu carne de porc şi ciuperci. Reţeta o avem de la doamna Eliza Corovanca.

De ce ai nevoie pentru escalop

4 felii pulpă de porc

făină

400 g ciuperci

2 morcovi

1 ardei capia roşu

2 cepe

sare

piper

pătrunjel tăiat

ulei

1 cubuleţ de unt

vin alb

două roşii date prin răzătoare

Pentru garnitură

1 kg cartofi

200 ml lapte cald

100 g unt

sare

piper

Cum se prepară escalopul

Tai carnea fâşiuţe, o dai cu puţină făină şi o prăjeşti în ulei amestecat cu unt. După ce s-a rumenit o scoţi pe şerveţele absorbante. În uleiul rămas căleşti ceapa şi ardeiul mărunţite, apoi adaugi morcovul dat prin răzătoare, amesteci şi adaugi ciupercile tăiate. Ţii la călit câteva minute, apoi torni vin, după gust şi roşiile. Fierbi 15 minute, apoi adaugi carnea şi o linguriţă de făină desfăcută în puţină apă şi fierbi până când dispare mirsul de făină şi se leagă sosul.

Între timp prepare piureul de cartofi. Serveşti escalopul presărat cu pătrunjel, alături de piure.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg