Faguri cu cremă
Reţeta am primit-o de la cititoarea noastră Gabriela Lupu, din Buhuşi, judeţul Bacău. Mulţumim! Aşteptăm şi reţeta ta la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
Pentru aluat: 250 g zahăr tos 250 ml ulei 5 ouă un vârf de cuţit amoniac stins într-un pahar lapte făină cât cuprine (să fie ca o smântână groasă)
8 linguri zahăr tos
8 linguri cu vârf făină
cacao
1 l lapte
1 pachet unt sau margarină
esenţă de rom
Mod de preparare:
Amesteci zahărul şi ouăle, apoi adaugă uleiul şi amoniacul, iar la sfârşit făina. Poţi folosi mixerul sau robotul de bucătărie. Ungi forma de faguri cu ulei şi coci pe ochiul aragazului. Pentru cremă amesteci zahărul, făina, cacaua şi laptele şi le pui la fiert. Amesteci continuu până se întăreşte pentru a nu face cocoloaşe. Când e gata dai la răcit şi cât este călduţă adaugi esenţa de rom şi pachetul de unt sau de margarină. Umpli fagurii cu cremă şi îi serveşti reci de la frigider.
Prăjiturelele sunt foarte bune şi apreciate de copii.