Fantezie cu nuci

1365180385 3668fantezienuci jpeg

Mulţumim Anei Prisăcaru din Botoşani pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru blat

8 ouă

200 g miez de nucă măcinată

50 g pesmet

50 g făină

100 g lămâie

1 plic zahăr vanilat

Pentru cremă

250 g miez de nucă

250 g zahăr pudră

250 g smântână

100 g lămâie

3 linguri ulei

200 g ciocolată de menaj pentru decor

Mod de preparare Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie, nucile, pesmetul, făina şi zahărul vanilat. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi la sfârşit în compoziţia de gălbenuşuri.

Torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor pentru 30 de minute. Îl laşi să se răcească şi apoi îl tai în trei.

Amesteci nucile măcinate cu zahărul pudră, coaja de lămâie rasă, zeama de lămâie şi smântâna până se obţine o pastă cremoasă. Aşezi crema între foile de blat fără să le însiropezi şi îl ornezi cu ciocolata topită pe baie de aburi împreună cu uleiul.