Fantezie cu nuci

Mulţumim Anei Prisăcaru din Botoşani pentru această reţetă.
Ingrediente
Pentru blat
8 ouă
200 g miez de nucă măcinată
50 g pesmet
50 g făină
100 g lămâie
1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă
250 g miez de nucă
250 g zahăr pudră
250 g smântână
100 g lămâie
3 linguri ulei
200 g ciocolată de menaj pentru decor
Mod de preparare Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie, nucile, pesmetul, făina şi zahărul vanilat. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi la sfârşit în compoziţia de gălbenuşuri.
Torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor pentru 30 de minute. Îl laşi să se răcească şi apoi îl tai în trei.
Amesteci nucile măcinate cu zahărul pudră, coaja de lămâie rasă, zeama de lămâie şi smântâna până se obţine o pastă cremoasă. Aşezi crema între foile de blat fără să le însiropezi şi îl ornezi cu ciocolata topită pe baie de aburi împreună cu uleiul.