Fasole bătută cu usturoi
Dacă nu ştii ce să mai găteşti, această reţetă de fasole bătută cu usturoi va fi răspunsul. Bucătăria tradiţională este delicioasă şi la îndemâna oricui.
Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe ½ linguriţă boia 3 căţei de usturoi pisaţi 2 linguri bulion ulei sare
Mod de preparare:
Ţii fasolea la înmuiat de seara. A doua zi, o pui la fiert, schimbând apa de mai multe ori. Atenţie, de fiecare dată torni numai apă clocotită! Când este aproape fiartă, adaugi sare, după gust, şi o scurgi. Separat, cureţi, speli ceapa şi o tai julien. Încingi uleiul şi căleşti ceapa până se înmoaie. Adaugi bulionul şi boiaua şi laşi să se combine aromele. Amesteci tot timpul, şi când este gata opreşti focul. Pasezi fasolea fiartă ori o mixezi cu blenderul până devine o pastă. O freci bine cu usturoi, sare şi cu ulei, după gust. O aranjezi pe un platou şi pui deasupra ceapa călită.
Serveşti această fasole bătută cu usturoi alături de murături în zilele de post de peste an ori garnitură la fripturi.