Fasole în bol de pâine
Modog Georgiana Daniela ne-a trimis această reţetă. Mulţumim, Daniela! Şi voi ne puteţi trimite reţetele voastre preferate la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
250 gr fasole (eu am folosit pestriţă) 1 ciolan afumat 1 morcov mare 1 ceapă mare 1/2 gogoşar roşu foi de dafin tarhon cimbru delicat boia 4 pâini facute în casă
Pentru pâine:
1,5 km de faină
o jumatate de drojdie
sare
3 linguri ulei de masline
apă caldă cât cuprinde
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa cu morcovul şi gogoşarul după care se pune fasolea, se lasă să fiarbă 15-20 de minute cu foile de dafin. Se adaugă ciolanul şi restul condimentelor şi se lasă la fiert până fasolea devine moale.
Pentru pâine. Facem un aluat şi îl lăsăm la dospit o ora după care am impărţim aluatul în 4 oale mici şi le băgăm la cuptor. Cu 10 minute înainte de a scoate pâinicile de la cuptor, le ungem cu un ou bătut.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.