Ficăţei dobrogeni

SAM 1314 jpeg

Constantin Ioana, din Ploieşti, ne-a trimis această reţetă. Mulţumim, Ioana! Aşteptăm reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

1,5 kg cartofi 1 kg ficat de pui usturoi sos de roşii ulei cimbru oregano sare piper

Mod de preparare:

Cartofii se taie felii. Ficatul se spală bine sub jet de apă rece, se lasă la scurs, şi se condimentează cu sare şi piper. Usturoiul se taie mărunt.

Într-o tavă suficient de mare, se pune puţin ulei, apoi cartofii astfel încât să se acopere toată suprafaţa, iar peste cartofi se pune ficatul de pui.

Se bagă la cuptor aproximativ 20 minute, la foc potrivit. După ce cartofii încep să se rumenească, se stropeşte compoziţia cu suc de roşii, se împrăştie usturoiul deasupra, se mai adaugă condimente (neaparat puţin cimbru pentru gust) şi ulei dacă este nevoie. Se mai verifică din când în când. În maxim 10 minute mâncarea va fi gata.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.