Foitaj cu ficăţei şi verdeţuri

foitaj cu ficatei si verdeturi jpeg

Mulţumim Octaviei Măsculescu din Timiş pentru această reţetă!

Ingrediente

500 g verdeţuri (leurdă, urzici, spanac, măcriş) 500 g ficăţei de pui 500 g aluat foitaj 2-3 linguri smântână 1 ceapă 3 linguri ulei 1 morcov 2 ouă sare piper

Mod de preparare

Speli şi cureţi ficăţeii şi-i laşi să se scurgă. Speli verdeţurile şi le fierbi uşor. Cureţi şi tai julien ceapa şi o pui la călit în puţin ulei, până devine sticloasă. Adaugi ficăţeii, cât să se rumenească uşor. Când sunt gata, îi scoţi pe o farfurie şi în locul lor, în tigaie, adaugi morcovul dat prin răzătoare şi verdeţurile scurse şi tocate. Le laşi să se călească 2-3 minute, apoi le iei de pe foc şi le laşi la răcit. Tai bucăţele ficăţeii şi-i amesteci, într-un castron, cu verdeţurile şi cu ouăle bătute. Sărezi şi piperezi după gust. Într-o tavă de chec sau în orice altă formă de copt, aşezi o foaie de aluat, pui umplutura şi o nivelezi, apoi acoperi cu aluatul rămas. Ungi cu smântână şi dai la cuptor, 40-50 de minute. Poţi servi atât cald, cât şi rece.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.