FOTO Ciupercuţe umplute cu mix de legume

ciuperci umplute jpeg

Cititoarea noastră Anişoara Ursan continuă să ne impresioneze cu reţete care mai de care mai gustoase şi mai tentante. Tu rezişti tentaţiei de a prepara reţeta propusă de ea? Ingrediente

8 ciuperci mari

250 g mix de legume mexicane

100 g kaizer

50 ml ulei de măsline

25 g mix de legume deshidratate fără sare

20 g amestec condimente

sare

2 felii subţiri caşcaval

Mod de preparare

Ciupercilor spălate, curăţate şi zvântate li se îndepărtează picioruşele, apoi se stropesc bine în interiorul pălăriei cu ulei de măsline şi un praf de sare, se aşază una lângă alta, cu scobitura picioruşelor în sus, în tăviţa mică şi se dau la cuptor pentru 20 minute, la foc mai iute.

image

Între timp se prăjeşte în uleiul rămas bucata de kaizer tăiată cubuleţe mici, apoi se adaugă mixul de legume congelate, un praf de sare, condimente şi amestecul de legume deshidratate, se adaugă şi 100 ml apă, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă înnăbuşit cca 15 minute. Se opreşte focul şi se lasă tigaia acoperită cu capac încă 5 minute.

image

Se scoate tăviţa cu ciuperci din cuptor şi în fiecare scobitură a pălăriuţelor se adaugă câte o linguriţă cu vârf din amestecul de legume, apoi deasupra fiecărui amestec se aşază bucăţi mici de caşcaval şi se mai dă încă 10 minute la cuptor. După cele 10 min. se scoate tava şi se mai completează cu umplutură din mixul de legume, fiecare pălăriuţă şi se mai dă încă 5 minute la cuptor, să se rumenească uşor umplutura.

image

Se servesc calde sau reci!

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.