FOTO Piept de pui în crustă de alune

piept pui crusta alune jpeg

Cititorii noştri se întrec în a ne impresiona cu reţetele lor gustoase. Un exemplu este Anişoara Ursan din Cernavodă care ne-a trimis o reţetă mai sofisticată: pipet de pui în crustă de alune.

Ingrediente

un piept mare de pui un ardei kapia roşu 200 g alune de pădure 150 g brânză topită sau caşcaval o linguriţă cimbru uscat o linguriţă legume deshidratate fără sare un praf de sare un praf de piper 50 ml ulei de măsline 200 ml vin alb câteva boabe de piper negru 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Pieptul spălat şi zvântat se întoarce cu partea tăiată de pe os în sus, se sărează, piperează şi condimentează, apoi se crestează uşor pe lung şi în crestături aşezăm felii de ardei roşu.

image

Se strânge cu grijă, dinspre margini spre interior şi se prinde cu 2 scobitori. Se aşază cu scobitorile în tăviţă, apoi se crestează în 4-5 locuri, pe lungime, crestături uşoare, fără a ajunge la ardeiul din interior.

Se stropeşte cu uleiul de măsline, apoi se sărează şi condimentează după gust. Se adaugă în tăviţă şi păhărelul de vin alb, boabele de piper, foile de dafin, un pic de sare, apoi se acoperă cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptor 20 de minute. Apoi se scoate folia de aluminiu şi se lasă să se rumenească pieptul uşor, udându-l cu zeama din tavă din când în când.

image

După ce s-a rumenit, se îmbracă pieptul cu felii de brânză topită sau caşcaval, se dă din nou 2-3 minute în cuptor, se scoate şi se presară deasupra miezul de alune prăjite un pic înainte şi mărunţite. Se lasă să se răcească un pic, se îndepărtează scobitorile cu care a fost prins, apoi se taie în felii şi se servesc stropite cu sos din tăviţă.

image

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.