FOTO Prăjitură cu cremă de Eugenie

Loredana Manz ne-a trimis la redacţie reţeta unei delicioase prăjituri. O poţi încerca şi tu!
Ingrediente
aproximativ un borcan de gem 1 foaie de napolitană
Pentru blat
5 ouă
5 linguri de zahăr
5 linguri de făină
un vârf de linguriţă de praf de copt
Pentru cremă
5 eugenii
1 cană de zahăr
1 lingură cacao
puţină apă
un pachet de unt
Pentru glazură
3 linguri zahăr măcinat
2 linguri ulei
1 lingură cacao
2 linguri apă caldă
Mod de preparare
Se face un blat astfel: se separă albuşul de gălbenuş şi se bate spuma cu zahărul, apoi se amestecă cu gălbenuşurile.

Treptat se adaugă făina cu praful de copt. Se amestecă încet, se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor până se coace.

Se prepară crema: cele 5 eugenii se dau pe răzătoare apoi se face un sirop din zahăr, apa şi cacaua şi se amestecă cu eugenia rasă.

Untul se freacă şi se amestecă încet cu eugenia înmuiată.

După ce blatul s-a răcit se desprinde de pe hârtia de copt şi se aşază pe o tavă sau un platou plat, deasupra se unge cu gemul de prune, iar apoi se întinde crema deasupra de gem.
La sfârşit se adaugă foaia de napolitană peste cremă şi deasupra se pune glazura făcută astfel: se amestecă zahărul pudră cu cacaua şi uleiul şi treptat se pun cele 2 linguri de apă caldă. Se dă prăjitura la frigider şi se serveşte rece.
