FOTO „Sculuri“ de paste

sculuri paste jpeg

Propunerea noastră de astăzi este v„sculuri“ de paste, perfectă pentru o zi toridă de vară. Reţeta am primit-o de la cititoarea noastră Anişoara Ursan din Cernavodă.

Ingrediente

200 g tăiţei 1 roşie 2 căţei de usturoi 1 dovlecel 2 linguri de suc de roşii busuioc uscat şi mărunţit măghiran un strop de ulei de măsline un praf de piper 100 g caşcaval sau parmezan

Mod de preparare

În apă clocotită cu sare se bagă pastele întregi să fiarbă, cca 5 minute,nu foarte tare, să se fărâme, apoi se scurg, se clătesc sub jet de apă rece.

Dovlecelul spălat şi şters cu un prosopel, se taie pe lung în felii foarte subţiri, se sărează după gust şi se piperează apoi se frig pe grătarul uns cu un strop de ulei de măsline. După ce am fript dovlecelul pe ambele feţe, se scot feliile cu grijă pe o farfurie.

image

În puţin ulei de măsline se căleşte iute, roşia dată prin răzătoarea mică, se adaugă şi sucul de roşii, usturoiul zdrobit, sare, se presară busuioc şi măghiran. Acest sos se amestecă cu spaghetele reci.

Se fac sculurile astfel: se rulează o lingură cu paste, apoi le aşezi cu grijă pe feliile de dovlecel şi rulezi uşor. Se aşază frumos pe platou, se decorează cu frunzuliţe verzi de busuioc şi se servesc cu caşcaval ras sau parmezan.

image

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.