Friptură cu varză murată

varza calita cu friptura jpeg

Ingrediente:

600 g carne de porc 300 g ciuperci albe de cultură 2 linguri ulei (sau untură) 1 căpăţână medie de varză murată sare chimen piper

Mod de preparare:

Număr porţii: 2

Timp de preparare: 55 min

Dificultate: mică

Tai carnea fâşii, pe care le pui la prăjit cu grăsime, după gust. O prăjeşti la foc iute până îşi schimbă culoarea, moment în care adaugi ciupercile tăiate. Când încep să-şi lase zeama, dai focul mai mic, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă înăbuşit. La nevoie, mai adaugi apă caldă până când carnea este bine pătrunsă. La sfârşit, zeama trebuie să fie scăzută şi carnea să fie rumenită.

Adaugi varza tăiată fideluţă şi o căleşti împreună cu carnea şi ciupercile, amestecând mereu să nu se prindă. La nevoie, adaugi câte puţină apă caldă. După ce s-a înmuiat bine varza, adaugi chimen, sare, piper şi continui călirea încă 5-10 minute. o aduci la masă cu ceapă sau praz şi frunze de ţelină.