Friptură împănată la cuptor

friptura impanata la cuptor jpeg

Îi mulţumim lui Cătălin Negoiţă din Bucureşti pentru această reţetă delicioasă pe care ne-a trimis-o la redacţie.

Ingrediente

1 kg carne de porc 1 căpăţână de usturoi 3 morcovi 1 gutuie vin roşu sec sau demisec ulei de măsline d muştar amestec de condimente pentru friptură (boia dulce sau iute, cimbru, piper, oregano, busuioc, rozmarin) Mod de preparare

Speli carnea în ape ­reci şi o ştergi cu un prosop curat de bucătărie. Ungi bucata de carne întreagă cu puţin muştar, cu ulei de măsline şi o condimentezi bine pe toate părţile. O crestezi din loc în loc, introduci căţeii de usturoi în crestături şi o laşi la frigider de pe o zi pe ­alta. Dacă ai o carne mai slabă, poţi pune în crestături şi puţină slăninuţă.

A doua zi, aşezi carnea într-o tavă împreună cu sosul lăsat, morcovii întregi, gutuia ­tăiată bucăţi mai mari, vin şi apă (o parte apă şi trei părţi vin). O introduci la cuptor, la foc mic, două ore. O mai stropeşti din când în când cu sosul din ­tavă, pentru a se rumeni frumos. Furculiţa trebuie să pătrundă uşor în ea atunci când friptura este gata.

O poţi servi cu piure de cartofi sau cu legume la aburi.