Friptură împănată la cuptor

friptura impanata la cuptor jpeg

Îi mulţumim lui Cătălin Negoiţă din Bucureşti pentru această reţetă delicioasă pe care ne-a trimis-o la redacţie.

Ingrediente

1 kg carne de porc 1 căpăţână de usturoi 3 morcovi 1 gutuie vin roşu sec sau demisec ulei de măsline d muştar amestec de condimente pentru friptură (boia dulce sau iute, cimbru, piper, oregano, busuioc, rozmarin) Mod de preparare

Speli carnea în ape ­reci şi o ştergi cu un prosop curat de bucătărie. Ungi bucata de carne întreagă cu puţin muştar, cu ulei de măsline şi o condimentezi bine pe toate părţile. O crestezi din loc în loc, introduci căţeii de usturoi în crestături şi o laşi la frigider de pe o zi pe ­alta. Dacă ai o carne mai slabă, poţi pune în crestături şi puţină slăninuţă.

A doua zi, aşezi carnea într-o tavă împreună cu sosul lăsat, morcovii întregi, gutuia ­tăiată bucăţi mai mari, vin şi apă (o parte apă şi trei părţi vin). O introduci la cuptor, la foc mic, două ore. O mai stropeşti din când în când cu sosul din ­tavă, pentru a se rumeni frumos. Furculiţa trebuie să pătrundă uşor în ea atunci când friptura este gata.

O poţi servi cu piure de cartofi sau cu legume la aburi.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg