Fursecuri „steluţe”

SAM 0001 jpeg

Această reţetă am primit-o de la citoarea noastră Mirela Gheorghe din Constanţa. Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

3 cani de făină 1/2 linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă sare 200 g unt 2 ouă 1 cană de zahăr pudra 1 plic zahăr vanilinat

1 lingură miere

o ciocolată albă

mirodenii (vanilie, rom, migdale)

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu praful de copt şi sarea. Se adaugă untul moale şi se amestecă bine. Într-un alt castron, se bat ouăle cu zahărul pudră şi vanilia. Se omogenizează în amestecul de faina şi unt şi se frământă. Aluatul va fi un pic fărâmicios.

Se întinde aluatul în foaie şi se decupează cu diversele forme pentru fursecuri. Se coc apoi în cuptorul încins circa 15-20 de minute la treapta 2. Când sunt gata se scot şi se pun într-un recipient de plastic cu capac ca sa nu se usuce.

Între timp se pregăteşte glazura. Mierea se topeşte cu ciocolata şi celelalte mirodenii. Se foloseşte o glazură mai groasă pentru marginile fursecului şi una mai subţire pentru a le umple.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.