Gălbiori cu mămăliguţă
„Da, avem bucătărie autentică, iar România este cu adevărat gustoasă!“, spunea cu ceva vreme în urmă maestrul Ştefan Bercea. Preparatele româneşti ţin pasul cu vremurile, iar reţetele mâncărurilor transmise din generaţie în generaţie nu se vor pierde. Maestrul Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, îţi recomandă această reţetă.
Ingrediente:
700 g gălbiori sau ghebe 100 ml vin alb 50 ml ulei 4 cepe 4 roşii 5-6 căţei de usturoi 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper
Mod de preparare:
Speli ciupercile bine, sub jet de apă, şi le tai pe lung. Ceapa o cureţi, o speli şi o tai julien. Încingi ulei într-un vas, pui ceapa la călit, o ţii câteva minute, adaugi ciupercile şi fierbi înăbuşit. Speli şi descojeşti roşiile, le toci şi le pui peste ciuperci. Potriveşti de sare şi piper, adaugi usturoiul, torni vinul şi dai mâncărica la cuptor până scade lichidul. Înainte cu 10 minute torni şi smântâna şi laşi la cuptor să se combine aromele.
Serveşti cu mămăliguţă şi cu pătrunjel tocat, presărat din abundenţă.