Găluşte cu gem de prune

Galuste jpeg

Această reţetă delicioasă am primit-o de la cititoarea noastră, Felicia Vanea. Mulţumim, Felicia! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.

Ingrediente:

1 kg cartofi 2 ouă 300 g făină 150 g pesmet 150 g zahăr o lingura de ulei scorţişoară gem de prune sare

Mod de preparare:

Se fierb cartofii cu tot cu coajă, apoi se curăţă de coajă şi dau prin răzătoarea mare. Se adaugă ouale, făina şi sare şi se amesteca bine. Se lasă coca 15 minute la rece, apoi se formează biluţe de dimensiunea unui ou, se face în mijloc o scobitură în care se pune gemul, apoi se închide bila de coca. Se pune o cratiţă cu apa la foc şi puţina sare. Când clocoteşte se adauga galuştele. Se fierb, până când se ridica la suprafaţă. Separat, se pun într-o tigaie, la foc mic, pesmetul, zahărul, o lingură de ulei şi scortisoara, amestecând în continuu până se rumenesc. După ce s-au fiert galuştele, se dau prin amestecul de pesmet si zahăr.