Găluşte cu prune

galuste cu prune jpeg

Mulţumim Vioricăi Trică din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă!

Ingrediente

1 ou 300 g cartofi 30 ml ulei sare 100 g faina 50 g unt 50 g pesmet 12 prune mici zahar pudra scortisoara macinata zahar vanilat.

Mod de preparare

Cartofii se fierb in apa cu sare,timp de 30 de minute.Prunele se desfac si se curata de samburi,apoi se lasa la scurs.Cartofii fierti se curata fierbinti de coaja,se zdrobesc si se amesteca cu uleiul.Cand compozitia s-a racit,se adauga faina si oul.Se amesteca pana se obtine un aluat omogen,apoi se imparte in 12 bucati.Se pune pe foc o oala cu 2 l de apa,in care se adauga sare..Prunele scurse se acopera cu aluat.Se dau prin faina si se pun pe rand in apa clocotita,toate galustele.Se lasa sa fiarba la foc mic,10-15 minute,cu oala acoperita,apoi se opreste focul si se mai lasa in apa fierbinte,acoperite,inca 15 minute.Intr-o tigaie incinsa se rumeneste pesmetul in unt.Galustele fierte se scot din apa si se lasa la scurs.Se tapeteaza cu pesmet,apoi se pudreaza cu zahar,scortisoara si se pot servi.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.